Rekonstrukce apartmánu na Lipně

Jedná se o mezonetový apartmán ve 3.np a 4.np stávajícího domu. Orientace oken je jihozápadním směrem k vodní nádrži Lipno a k lesu na severovýchod. Vstup do apartmánu je řešen krytým venkovním dřevěným schodištěm. Horní čtvrté podlaží je přístupné z interiéru apartmánu vnitřním schodištěm.
Interiér je navržen tak, aby byl příjemně obyvatelný, vzdušný. Je kladen důraz na kvalitní materiály s vysokou estetickou a užitnou hodnotou.
Materiály jsou voleny s ohledem na útulnost a akustickou pohodu. Design interiérových prvků vychází z praktických potřeb běžného života rodiny při zachování uceleného charakteru interiéru obytné části.

VSTUPNÍ ČÁST
Vstupní hala zůstává prakticky bez dispozičních změn. V interiéru haly byly vybudovány nové odkládací prostory. Prostor toalety je zvětšen tak, aby součástí vybavení bylo i plnohodnotné umyvadlo. Ústřední vytápění bylo upraveno dle požadavků klienta na 2 samostatné okruhy. V technické místnosti je umístěna také nábytková sestava pro odkládání bot.
OBYTNÁ ČÁST
V obytném prostoru bylo odstraněno původní dřevěné schodiště. Obytný prostor se tak zvětšil o místnost skladu/šatny, která se nacházela pod schody. Nové samonosné ocelové schodiště s nerez madlem je vybudováno v čele místnosti u nosné cihelné stěny, která odděluje obývací pokoj a ložnici.
V kuchyni, která plynule navazuje na obytný prostor, je umístěna nová kuchyňská linka s dostatkem pracovního a odkládacího prostoru. Kuchyně je vybavena standardními spotřebiči . Stávající instalační šachta je obložena dřevěným obkladem.
Na rozhraní kuchyně a obývacího pokoje je vybudován bio krb bez nutnosti odvodu spalin. Stěna za krbem je obložena kamenným obkladem. Jídelní stůl v kuchyni je umístěn na stávajícím místě.
V obývacím pokoji je navržena nová prostorná sedací souprava s dostatkem odkládacích stolečků. Posezení je navrženo tak, aby bylo co nejvíce variabilní a nabízelo maximum komfortu a pohodlí.
V samotném dětském pokoji je instalován nový nábytek s dostatkem odkládacího prostoru, pracovní stolek a spací podium se zabudovanou postelí.
Dveře do koupelny jsou posunuty na osu vstupních dveří do chodby. Samotná koupelna byla rekonstruována tak, aby nabídla veškeré pohodlí a komfort. Součástí koupelny je nový závěsný klozet (původně nebyl), sprchový kout a dvojumyvadlo.
V ložnici je postavena nová akustická předstěna, která minimalizuje akustickou zátěž pocházející ze sousedního apartmánu. Na protější straně ložnice byla instalována nová nábytková sestava se šatními skříněmi, zásuvkami, odkládacím prostorem a televizí. Dveře do ložnice jsou umístěny na stávajícím místě, budou však otvíravé ven z ložnice. Za manželským dvojlůžkem je instalována nábytková sestava s policemi, šuplíky, peřináčem a odkládacími prostory.

SOUKROMÁ ČÁST
V patře je vybudována hlavní ložnice, která vznikla sloučením původní koupelny a pokoje. Obě místnosti se propojily v jeden prostor, komfortní ložnici. Nově vybudovaná předstěna za postelí a stávající instalační šachta na protější straně místnosti je obložena kamenným obkladem. V ložnici jsou instalovány nábytkové sestavy s dostatkem odkládacích ploch a šatních skříní a zásuvek.
Nová koupelna vznikla v místě původního prostředního pokoje, který se zvětšil o prostor původního schodiště. Vznikla tak prostorná koupelna se sprchovým koutem, vestavěnou prádelnou, vanou, závěsným klozetem a dvojumyvadlem.
Pokoj pro hosty je navržen v severozápadní části dispozice apartmánu. V pokoji jsou navrženy nové vestavné skříně, dvě samostatné postele, peřináče a police zásuvky nočních stolků.